Hoe de adem je terugbrengt naar jouw waarheid - Het verhaal van ademexpert Wies van Beek

Wat doen ‘professionele ademhalers’ zelf als het op ademhaling aankomt en hoe is de adem op hun pad gekomen? Dit is het verhaal van ademexpert Wies van Beek, van Breathcompany.

Breathwork heeft me mijn vrijheid en authenticiteit teruggeven. Via de adem ben ik weer teruggekomen bij mijn waarheid.
— Wies van Beek

Ademexpert Wies van Beek, Breathcompany

Wies van Beek - Breathcompany - ademcoach en adem trainer in Den Bosch

Wies van Beek, Breathcompany.nl

Wies van Beek timmert met haar bedrijf Breathcompany hard aan de weg om de wereld een stukje mooier te maken, door zoveel mogelijk mensen de kracht van de adem te laten ervaren. Dit doet ze middels groepsademsessies, trainingen, workshops binnen bedrijven en aan particulieren, zowel online als offline.

Voordat Breathcompany het levenslicht zag werkte Wies voor LINDA. en had ze diverse andere rollen in de media, het bedrijfsleven en het onderwijs. Inmiddels is Wies volledig in de ban van de adem en dat wekt nieuwsgierigheid op: hoe is dit zo gekomen? Wies vertelt over haar liefde voor ademhalen.

Ik hoop nog veel mensen te mogen besmetten met het ademvirus, ook in ondernemingen.

Wies, waar is jouw liefde voor de adem ontstaan?

“Tijdens verschillende retraites waaronder een mooie ademretraite op Ibiza, ben ik in de ban van de kracht van de adem geraakt, in die mate dat ik er een opleiding in ben gaan volgen: energetisch lichaamswerk en ademcoaching, bij Zopuur in Zeeland, een prachtige opleiding met massage en ademen.

Hiernaast ben ik mezelf blijven ontwikkelen op het gebied van de adem, via onder meer trainingen bij Wim Hof en de 3-daagse Breathe to heal van Max Strom, hij hanteert een zachte vorm van ademen die me veel rust en zachtheid heeft gegeven. Daarnaast volg ik graag ademsessies bij collega’s, het is heerlijk om af en toe ook zelf weer intens te ademen.

Wat doe je precies met Breathcompany?

Ademwerk, yoga en sound healing in een prachtige kerk: een van de bijzondere events van Breathcompany.

Ademwerk, yoga en sound healing in een prachtige kerk: een van de bijzondere events van Breathcompany.

“Vanuit Breathcompany geef ik groepsademsessies, trainingen, workshops in organisaties en aan particulieren. Sinds kort geef ik ook individuele trajecten in het bedrijfsleven. Dat doe ik voor onder meer KPMG, Philips en Rabobank, maar ook voor kleine organisaties. Ook heb ik een programma, ‘De Adem als Medicijn’, speciaal bedoeld voor professionals die ademwerk willen ontdekken en inzetten in hun werk, denk aan coaches, verplegend personeel, docenten en masseurs.

Wanneer ik events voor particulieren organiseer, werk ik vaak samen met iemand die zijn passie leeft, denk aan bijvoorbeeld een yogadocent, maar ook een muzikant of een acteur. De events verzorgen we dan op een prachtige locatie, zoals in een kerk, een kasteel of op een mooi landgoed.”

Ik zei resoluut: ik word de ademkoningin van Nederland!

Wat heeft ademwerk jou persoonlijk gebracht?

“Breathwork heeft me mijn vrijheid en authenticiteit teruggeven. Via de adem ben ik weer teruggekomen bij mijn waarheid. Ik voel me vitaal. Mijn hoofd, hart en lichaam zijn in balans. Wanneer ik werk, heb ik niet het gevoel dat ik werk!

Ik ben nog steeds elke dag blij dat ik de kracht van ademen heb mogen ontdekken. Daardoor leef ik een leven wat bij me past. Ik hoop dat ik nog veel mensen mag besmetten met het ademvirus. Mijn missie is ook om zoveel mensen in ondernemingen te mogen raken met de kracht van de adem. Toen ik mijn bedrijf ben gestart zei ik tegen mijn vrienden: ‘Ik word de ademkoningin van Nederland!’. Dat voelt nog steeds zo!”

Wat doe je zelf dagelijks aan ademwerk?

Wies van Beek - Breathcompany - ademcoach en adem trainer in Den Bosch

“Mijn dag begint zonder wekker, maar altijd rond 7.30 uur. Voor ik opsta, adem ik 5 minuten heel diep in en uit. Er zitten geen pauzes tussen de in- en uitademing, ik adem verbonden. Ik douche altijd koud af, dit vind ik een enorme opkikker.

Gedurende de dag let ik vaak op mijn ademhaling. Ik ben me bewust wanneer mijn ademhaling hoog in mijn borst zit en neem dan een paar minuten de tijd om weer rustig richting mijn buik te gaan ademen. Verder doe ik ademoefeningen op de fiets, wanneer ik wandel of in de auto. Vier tellen in via de neus en zes tellen uitademen via de mond. Deze ademtechniek geeft me rust.”

Wat zou jij voor advies willen geven voor mensen die nieuw zijn met ademwerk?

Zoek altijd een professional die je goed kan begeleiding. Ademen is niet geheel zonder risico. Je kunt bijvoorbeeld heel diep geraakt worden, waardoor er veel gevoelens en emoties los kunnen komen. Het is belangrijk dat je je veilig voelt en dat je goed wordt begeleid. Ademen is zo’n prachtige krachtige tool om je in balans te brengen. Het brengt je meer lichaamsbewustzijn, het zorgt voor meer rust en energie en het vergroot je bewustzijn in het algemeen.”


Wil je meer weten over Wies en Breathcompany, zie: Breathcompany.nl.
Daar vind je in de agenda ook alle actuele events en workshops.
Verder is Wies / Breathcompany te volgen via Instagram, Facebook en Linkedin.

Op zoek naar een goede ademcoach bij jou in de buurt? Kijk in de ademcoach finder.


Bekijk ook: